An_Dran_Drin_Drekt_foto_Knut_Aaserud_L1030946.jpeg

An Dran drin drekt

RARE TRIKS, FELESPILL PÅ STYLTER, SPRØ FOLKEDANS OG ARTIGE REGLER

 

Tittelen og regla er en rytmisk lek, og vi vil dele med verden at den rare, artige leken er gull verdt. «An dran drin drekt. Kontra både fem og seks. Bom bam dutri dam. Silkemaga, buldrikaka. Ditt om. Pøk utav.» “An dran drin drekt” består av blant annet sirlig fotballspill og tacklinger, felespill på stylter, rare triks, rim og regler fra Grytøya og Vesterålen og heftig folkedans fra den nordlige halvkule.

Eirik Fuglesteg Luksengard (dans og akrobatikk), Vetle Springgard (dans og akrobatikk), Jo Einar Sterten Jansen (stylter og fele).
Co-produsent: Festspillene i Nord-Norge. Støttet av Norsk Kulturråd.

 

Kartellet var i utgangspunktet en danseforestilling initiert og koreografert av Sigurd Johan Heide, og med nykomponert musikk av Mariann Torset. Nå har man etablert dansekompaniet og Kartellet A/S, og har laget 4 helaftens forestillinger siden 2012. Kartellet vant Kritikerprisen 2016 for danseforestillingen DoPPler. De var Festspillprofiler under Festspillene i Nord-Norge 2016. Kartellet fikk Troms Fylkes Kulturpris 2016 sammen med kunstnerisk leder Sigurd Johan Heide.

 

Kartellet er et fysisk samarbeid mellom menn. Alle danserne i Kartellet har en sterk individuell stil, og utnytter sin kroppslige kunnskap og kompetanse for å skape en nær visualitet. Forestillingene er en utforskning i menn, mannlig fysikalitet og lek. Voldsom sådan. I tillegg bruker vi alltid levende musikk i alt vi gjør. Kartellet er for oss poetiske bilder, en illusjon. Vi håper at publikum vil kjenne tilstedeværelsen, og få en fysisk opplevelse av musikalitet og dans. Med andre ord: Kartellet vil dele dans med deg.

Interaktivitet i scenekunsten kan både oppfordre, provosere og engasjere publikum. Kartellet tilbyr publikum en sanselig opplevelse, og forestillingene blir gjennom publikums deltakelse og nærvær, litt ulik fra gang til gang. I Kartellet får publikum bli en del av forestillingene på folkedansens og folkemusikkens premisser: nærhet, deltakelse og lek.