O55A9771_edited.jpg

HITRAKONGEN

"HITRAKONGEN" - EN JAZZPLATE FOR BARN OG UNGE!

 

I samarbeid med komponist Martin Myhre Olsen, barnebokforfatter Bjørn Tore Grøtte og produsent Karl Klaseie har Øra Fonogram gleden av å presentere “Hitrakongen” - en jazzplate for barn og unge!

 

Da Hitrakongen ble lansert i 2014 var det en bok som på kort tid ble svært populær hos barna som ble kjent med karakteren. Dette er bygdeoriginalen, alenefaren – som på sin måte jobber hardt for å regjere i sitt rike. Innerst inne er han, som de fleste andre, aller mest redd for den store kjærligheten.

 

Nå har Grøttes tekstunivers blitt videreført til et musikalsk univers komponert og arrangert av Martin Myhre Olsen; en sjangerløs leken verden med rotfeste i moderne- og klassisk jazz, skrevet for et stort ensemble med noen av de mest profilerte norske jazzmusikerne i dag.

 

Myhre Olsen har latt seg inspirere av Per Asplin sitt musikkalbum “Putti Plutti Pott og Julenissens skjegg” fra 1969 i utforming av albumet, og historier om kongen veves sammen med musikk til et engasjerende og unikt album. Musikken er og ispedd en solid dose med musikkhistoriske referanser; til uoppdaget glede og forhåpentligvis videre inspirasjon til de unge lytterne. “Hitrakongen” er delt inn i fem “kapitler”, og her blir vi godt kjent med kongen selv, portrettert av bautaen i norsk jazz John Pål Inderberg, og hans åtte år gamle sønn Peder (Eine Grøtte Fosshaug).

 

Vokalist Rohey Taalah tar rollen som forteller med storm og loser oss trygt gjennom hele albumet. Tore Strømøy aka “Tore på sporado” gjør gjesteopptreden som overkvalifisert reiseguide og gir samtidig et suverent kræsjkurs i spansk for Hitrakongen og Peder da de reiser til Spanialand for å komme unna skitværbluesen på Hitra. Vi får høre om gammelonkel Alf sin hemmelighet og hvorfor i alle dager Hitrakongen digger jazz, og om en real barakabisj! av en fjert som får skyene til å si morna; slik at Gislefossen, verdens beste værmann, skal få tommel opp for dagens værmelding.